Glijbaan officieel geopend door wethouder!

Nieuws

Glijbaan officieel geopend door wethouder!

Glijbaan Willem Joosten.jpg

18,22 seconden. Zo lang deed de Leiderdorpse sportwethouder Willem Joosten (VVD) er over om van de ruim 42 meter lange vernieuwde waterglijbaan in zwembad De Does af te roetsjen.

De nieuwe glijbaan lijkt op het eerste gezicht op het oude, maar een ritje wordt een totaal andere ervaring.  Dat dankzij instelbare licht- en geluidseffecten, een tijdmeting die aanmoedigt om glijrecords te breken en ingebouwde 'touch points' waarbij het de bedoeling is er zoveel mogelijk van aan te raken onderweg naar beneden.

Bovendien is de glijbaan ook nog eens goed geïsoleerd en daarmee een stuk duurzamer dan de vorige, vertelde At van der Plas, het hoofd van de technische dienst van Sportfondsen. "De oude glijbaan was enkelwandig en daarmee een soort schoorsteen waardoor warmte uit het zwembad naar buiten gezogen werd. Dit is een dubbele buis wat een hele hoop energie scheelt. De extra kosten hebben we in tien jaar terugverdiend."

Met de nieuwe waterglijbaan en andere speeltoestellen die in de zomer van 2018 bij het recreatiebad geplaatst zijn, is het Leiderdorpse zwembad weer helemaal van deze tijd en aantrekkelijk voor de wijde regio, gaf Manager Ferdy Dreef aan.

Wethouder Joosten onderstreepte het belang van het zwembad voor Leiderdorp. "Alle leeftijden en alle doelgroepen maken er gebruik van."

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.