Coronamaatregelen 28 november

Nieuws

Coronamaatregelen 28 november

Vrijzwemmen - header.jpg

Nieuwe coronamaatregelen, wat betekend dit voor jouw bezoek?

Vrijdagavond 26 november zijn er in de persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd. De maatregelen worden per zondag 28 november 2021 doorgevoerd en gelden minimaal voor de komende 3 weken. Deze maatregelen hebben opnieuw helaas grote gevolgen voor het gebruik van onze accommodaties.

Algemene maatregelen

 • Je hebt een geldige corona QR-code (CTB) met geldig identiteitsbewijs nodig om toegang te krijgen tot onze accommodatie vanaf 18 jaar. Zonder geldige QR-code kunnen we je helaas niet binnen laten.
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar.
 • Al onze accommodaties zijn gesloten vanaf 17:00 tot 05:00. Dit geldt zowel voor Zwembad de Does als alle sportaccommodaties (inclusief horeca).
 • Houd 1,5 meter afstand en volg waar aangegeven de looproutes.
 • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in onze horeca.

Informatie zwemlessen

Lessen voor 17.00 uur
Alle lessen die voor 17.00 uur ingepland staan blijven ongewijzigd.

Lessen na 17.00 uur
Omdat het zwembad moet sluiten om 17.00 uur mogen wij na deze tijd ook geen zwemlessen meer geven. Het was even puzzelen maar we kunnen melden dat we voor alle kinderen de mogelijkheid hebben gevonden om toch zwemles te kunnen krijgen. Alle kinderen die na 17.00 uur les hadden zullen verplaatst worden naar een ander zwemmoment. Omdat de mogelijkheden beperkt zijn hopen we op jouw flexibiliteit. Hieronder een overzicht van de nieuwe lestijden;

Nieuwe zwemlestijden.JPG

Omkleden
Door de 1,5 meter maatregel kunnen we niet alle zwemlesouders meer voldoende ruimte geven in de kleedkamers. Daarom hebben we de omkleedprocedure aangepast zoals deze afgelopen zomer ook was ingericht.

Ouders

 • Kleed je kind thuis om en trek gemakkelijke overkleding aan die hij of zij zelf kan uit doen.
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de zwemles naar het zwembad. Graag niet eerder in verband met de drukte en vaste zitplaatsen in de horeca. Er zijn beperkte plaatsen dus kom alleen en laat broertjes en zusjes zo veel mogelijk thuis.
 • De begeleider draagt het kind over aan de zwembadmedewerker bij de toegangspoortjes in zwemkleding eventueel met badjas of gemakkelijke overkleding.
 • Hulp bij het aankleden na afloop van de zwemles is toegestaan, maar daarbij moet wel 1,5 afstand gehouden worden van anderen en is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • 15 minuten vóór het einde van de les wordt de begeleider oproepen om naar de juiste omkleedruimte te gaan. Elke lesgroep heeft een apart toegewezen omkleedruimte.
 • Begeleiders houden ten alle tijden 1,5 meter afstand van de zwemonderwijzer en andere begeleiders en hun kinderen.
 • Vragen (bijvoorbeeld over de vorderingen van het kind tijdens de zwemlessen) kunnen gesteld worden per email: info.sfl@sportfondsen.nl.

Om jouw en onze veiligheid te kunnen waarborgen vragen we iedereen zich strikt te houden aan de gestelde maatregelen.

Kinderen

 • Bij aankomst hebben kinderen de badkleding al aan onder een badjas of gemakkelijke overkleding
 • De kinderen doen zelfstandig de “overkleding of badjas uit” op de aangeduide plaats in het zwembad na de speedgates. De “overkleding of badjas” wordt in een tas gestopt en naast de badrand gelegd.
 • Kinderen worden verzocht thuis te douchen.
 • De kinderen worden na de les aan de begeleider overgedragen in de kleedkamer.

FAQ

Kan ik de zwemles van mijn kind na 17:00 verzetten naar een ander moment?
Op dit moment bekijken we de mogelijkheden voor alle kinderen om toch zwemles te kunnen krijgen. Je ontvangt vandaag (29-11) een mail of telefoontje met betrekking tot de mogelijkheden van jouw kind. Wacht deze mail af en neem zelf niet het initiatief om te bellen, wij proberen alles zo snel mogelijk te regelen voor iedereen. Bedankt voor het begrip!

Kan ik mijn kind nog wel omkleden voor de zwemlessen?
De begeleider draagt het kind over aan de zwembadmedewerker bij de receptie in zwemkleding eventueel met badjas of gemakkelijke overkleding. 15 minuten vóór het einde van de les wordt de begeleider oproepen om naar de juiste omkleedruimte te gaan. Elke lesgroep heeft een apart toegewezen omkleedruimte.

Moet ik ook een QR-code laten zien bij de zwemles?
Kinderen waarvan de begeleider geen geldige QR-code kunnen tonen, mogen helaas niet deelnemen aan de zwemlessen. We adviseren ouders om een begeleider mee te sturen naar de zwemlessen die beschikt over een geldige QR-code. Dit kan ook uiteraard ook opa, oma, tante of de buurvrouw zijn!

Informatie Aquasporten

Lessen voor 17.00 uur
Alle lessen die voor 17.00 uur ingepland staan blijven ongewijzigd.

Lessen na 17.00 uur
Omdat het zwembad moet sluiten om 17.00 uur mogen wij na deze tijd ook geen aquasporten meer geven. Deze lessen komen te vervallen.

FAQ

Ik heb een Aquasport abonnement en sport alleen in de avonden, wat nu?
Je kunt een bevriezingsformulier aanvragen bij onze receptie, hiermee zet je het abonnement tijdelijk stil.

Moet ik een QR-code laten zien bij de aquasporten?
Aquasporters en de overige doelgroep zwemmers zonder geldige QR-code kunnen niet deelnemen aan de activiteiten in ons zwembad. Niet gevaccineerd? Laat je testen voordat je naar de les komt, zo gebeurd en in de buurt!

Informatie Aquafit voor Zwangeren

De Aquafit voor zwangeren les wordt verplaats naar maandag middag om 13.00 uur.

Informatie vrijzwemmen en banenzwemmen

Vrijzwemmen voor 17.00 uur
Bijna alle* banen- en vrijzwemmomenten die voor 17.00 uur ingepland staan blijven ongewijzigd.

Lessen na 17.00 uur
Omdat het zwembad moet sluiten om 17.00 uur komen alle banen- en vrijzwemmomenten na 17.00 uur te vervallen vervallen.

*Vrijzwemmen Zaterdag
In verband met het verplaatsen van alle zwemleskinderen komt het banen- & vrijzwemmen op de zaterdag te vervallen.

Informatie horeca

Onze horeca is regulier geopend tot 17.00 uur voor een heerlijke kop koffie of lekkere tosti. Een vaste zitplaats is verplicht, zoek dus na je bestelling een tafel waar je plaats kunt nemen.

Informatie sporthal en zwembadverenigingen

Alle accommodaties zijn gesloten van 17:00 tot 05:00. De besturen en aanspreekpunten van jullie vereniging zijn geïnformeerd over de maatregelen, vraag na bij jouw bestuur hoe ze bovenstaande maatregelen aanpakken.

FAQ

Ik heb een midweek abonnement/12 badenkaart en sport alleen in de avonden, wat nu?

Vraag bij je eerst volgende bezoek de receptie naar de mogelijkheden.

Wat is een corona QR-code?

De QR-code van de Corona Check App geldt als bewijs dat mensen gevaccineerd zijn, onlangs negatief zijn getest of hersteld zijn van Covid-19. Mensen zonder bewijs kunnen zich gratis laten testen voor een QR-code waarmee ze toegang kunnen krijgen tot onze accommodaties.

Waar kan ik testen voor toegang?

Bezoekers die niet gevaccineerd zijn kunnen zich gratis laten testen bij testen voor toegang, dit kan via www.testenvoortoegang.org. De dichtstbijzijnde locatie is; Rietschans 71, 2352 BB, Leiderdorp (ca. 2 km van het zwembad vandaan). Binnen maximaal 2 uur na testen ontvang je hiervan een geldige QR-code als je coronavrij bent.

Ik heb een andere vraag, wat nu?

Is iets voor jou nog niet duidelijk? Mail dan naar info.sfl@sportfondsen.nl.

Tot snel in onze accommodatie(s)!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.