Over ons

Over ons

Van harte welkom bij Sportfondsen Leiderdorp

In onze gezellige accommodatie(s) kun je op alle dagen van de week terecht om jezelf uit te dagen, te ontspannen, iets leuks te doen of om iets nieuws te leren. Je vindt bij ons altijd een activiteit die bij jou past.

Je kunt onze accommodatie(s) gemakkelijk bereiken met de auto, de fiets of het openbaar vervoer. We hebben voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto als de fiets. Parkeren is gratis.

Zwembad de Does is toegankelijk voor mindervaliden. Onze accommodatie beschikt voor speciale parkeerplaatsen, gelijkvloerse en drempelvrije entree, speciale kleedruimte en toiletten en toegang tot het water met een lift. Wij hebben het Nederlandse Keurmerk voor Toegankelijkheid. Ook wordt er rekening gehouden met mindervaliden in onze Sporthallen en gymzalen.

Heb je lekker gesport en wil je nog even bijpraten? Kom dan langs in onze gezellige horeca(s) voor een kop koffie of een gezond broodje.

Over Sportfondsen

Al in 1923 heeft Sportfondsenoprichter Han Bierenbroodspot de basis gelegd om bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. Ook anno nu geloven wij in de kracht van bewegen, in de kracht van mentale uitdaging en in het plezier dat het geeft om dat samen te doen. Voor een gezond lichaam en een gezonde geest, dat gaat dus over meer dan zwemmen, meer dan sport zelfs. Het draagt bij aan een fysiek, mentaal én sociaal vitale maatschappij. Wij geloven in de kracht van samenwerking, om samen te organiseren wat mensen alleen niet voor elkaar krijgen. Zelfredzaamheid, zonder het alleen te doen.

Sportfondsen. Voor een vitaal Nederland.

Zonnepanelen sporthal de Bloemerd.jpg

Duurzaamheid

Sportfondsen Leiderdorp heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij zijn constant op zoek naar verduurzaming van onze accommodaties en hebben hierin al wat mooie stappen gemaakt.

Warmtekracht koppeling

Zwembad de Does gebruikt voor het opwekken van warmte een WKK (warmtekracht koppeling) voor het gros van de te produceren warmte. De elektriciteit die geproduceerd wordt met deze WKK wordt ter plaatse verbruikt het overschot gaat terug naar het openbare elektriciteitsnet.

Zoutelektrolyse

Geen last meer van rode en pijnlijke ogen in zwembad De Does. Het bad maakt namelijk sinds 2010 gebruik van zoutelektrolyse. Dit is een milieuvriendelijke techniek om zwemwater te desinfecteren met gewoon keukenzout. Een sterke chloorlucht is daarmee verleden tijd!

De zoutelektrolyse-installatie maakt voor elk bad exact de benodigde hoeveelheid chloor aan uit ongevaarlijk zout. Chlooropslag en chloortransport zijn dus niet meer nodig. Beter voor de bezoekers van De Does én voor het milieu. Veilig, efficiënt en betrouwbaar.

Zoutelektrolyse maakt chloortabletten en chemicaliën overbodig. Goed nieuws voor ogen, luchtwegen en slijmvliezen. Ook voor mensen met psoriasis of andere huidaandoeningen is zwemmen in water dat is gedesinfecteerd door zoutelektrolyse geschikt.

Zonnepanelen

Maar liefst 405 zonnepanelen zijn geplaatst bovenop sporthal de Bloemerd. Door de zonnepanelen is sporthal de Bloemerd, op elektriciteit gezien, energieneutraal.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.