Zwemles

Zwemles

Een leven lang waterveiligheid- en plezier

Contentpagina Zwemles - header nieuw.jpg

Rivieren, meren, sloten, kanalen, de Noordzee… Nederland is een echt waterland. In zo’n waterrijke omgeving is veiligheid belangrijk, daarom vinden we dat iedere Nederlander moet kunnen leren zwemmen. Bij Sportfondsen kun je het officiële Zwem-ABC halen.

Landelijke veiligheidsnorm
Met het Zwem-ABC voldoe je aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ volgens de Nationale Raad Zwemveiligheid (2017). Je kunt je dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Een mooie en veilige basis voor een leven lang zwemplezier.

Erkende diploma’s
Wil je zeker weten dat je een officieel erkend diploma haalt? En dat je les krijgt van gediplomeerde zwemlesgevers met een VOG? Dan zit je bij Sportfondsen goed! Onze zwemlesgevers zetten in op zwemvaardigheden én zwemplezier.

Zwem-ABC halen
Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang waterveiligheid en waterplezier. Gemiddeld doen kinderen zo’n anderhalf tot twee jaar over het diplomatraject. Met het Zwem-ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’ van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Zwemvaardigheid ontwikkelen en vergroten
We beginnen met het ontwikkelen van de zwemvaardigheid, zodat je kind zich kan redden in zwembaden zonder attracties. Stapsgewijs verbeteren we de zwemvaardigheid, zodat je kind zich ook in moeilijkere situaties kan redden, zoals in wildwater- en golfslagbaden. Kan je kind zich redden in onverwachte situaties in zwembaden én in open water? Dan is het voldoende zwemveilig (C-diploma).

Onze werkwijze
Leren zwemmen begint met zwemplezier. Bij Sportfondsen zetten we daarom in op spelenderwijs leren. Als kinderen de ruimte krijgen om te spelen en te ontdekken, nemen ze lesstof namelijk graag en snel op. In onze zwemlessen is er zowel aandacht voor de groep als voor het individu. Voor ieder kind zetten we in op zelfvertrouwen en succeservaringen.

Lees meer over onze werkwijze.

Nijlpaard Jip
Kennen jullie Jip al? Nijlpaard Jip is onze educatieve mascotte tijdens het Zwem-ABC. Zie het als een vriend die ook zwemles volgt om je kind aan te moedigen en uit te dagen. Tijdens het zwemlestraject komt Jip op verschillende manieren terug. Een echt zwemmaatje dus!

Het hele verhaal van Jip.

Zwem-ABC (zwemles)

Om je in te schrijven voor zwemles vul je het digitale formulier in of bij onze receptie. Inschrijven kan vanaf 3 jaar.

Inhalen van een zwemles is niet mogelijk. Wel bestaat er een regeling voor langdurig zieken. De eerste twee lessen zijn voor eigen risico, daarna wordt de leskaart verlengd. Wij willen zo stimuleren dat je kind met regelmaat de zwemlessen volgt. We houden dan ook altijd een plekje gereserveerd voor je kind!

Ja, geef dit door aan de coördinator van de zwemlessen. Dat kan ook telefonisch. Onze coördinator van de zwemlessen vertelt je direct of op de door jou gewenste dag en tijd plaats is voor je kind.

Aan het eind van iedere kijkles staat de onderwijzer(es) voor je klaar om vragen over de vorderingen van je kind te bespreken. Wil je graag tussendoor weten hoe het ervoor staat? Vul dan bij de receptie een spreekbrief voor de onderwijzer(es) in. Je wordt dan zo spoedig mogelijk gebeld door de onderwijzer(es) van je kind. Iets te melden bij de coördinator? Dat kan telefonisch tijdens kantooruren.

In de reguliere lesgroep voor bad 2,3 en 4 zitten maximaal tien kinderen. In de baden voor A, B en C zitten maximaal vijftien kinderen. In bad 1 maximaal twaalf.

Het leerlingvolgsysteem wordt regelmatig bijgehouden. Elke week beoordelen de zwemonderwijzers het niveau. Omdat er gewerkt wordt met drie smileys kan het aanpassen naar een andere smiley enkele lessen duren.

Je kunt je kind telefonisch of via e-mail afmelden voor de zwemles. Neem contact met ons op.
Vermeld duidelijk de naam van jouw kind.

Kijk in het overzicht van kijklessen of diplomazwemmen Kleding- en kijklessen zwemles, Diplomazwemmen.

Wil je contact over de verwachte wachttijd van jouw kind? Dat kan telefonisch of via e-mail.

Kinderen zijn kwetsbaar en moeten in een veilige omgeving leren zwemmen. Niet alleen fysiek, maar ook sociaal. Om duidelijkheid te scheppen, heeft de Nationale Raad Zwemveiligheid samen met partners in de zwembranche de Gedragscode Zwembranche voor aanbieders van zwemlessen opgesteld. Is er echt iets mis of maak je je grote zorgen? Dan kun je anoniem terecht bij de meldlijn van het NOC*NSF, via telefoonnummer: 0900 202 55 90 (maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur, gebruikelijke belkosten) of via WhatsApp: 06 53 64 69 28.

Alleen niet op officiële feestdagen. In de zomervakantie is er een aangepast zwemles rooster. Hier kun je lessen voor inkopen. Ouders van leskinderen worden daar altijd in juni over geïnformeerd. Tussen Kerst en Oud en Nieuw vervallen de zwemlessen.

Je kunt de vorderingen van jouw kind volgen door in te loggen op het leerlingvolgsysteem. Hier worden na elke zwemles zo spoedig mogelijk de scores toegevoegd. Het leerlingvolgsysteem kun je eenvoudig openen op de website.

Je kunt het voor je kind makkelijker maken door veel te gaan zwemmen. Doe dan geen oefeningen, maar maak het zwemmen leuk. Ga samen van de glijbaan of doe spelletjes. Jouw aanwezigheid zorgt ervoor dat je kind zich op zijn/haar gemak gaat voelen in het water. Dat geeft zelfvertrouwen!

Een kind moet eerst ‘watervrij’ zijn alvorens het kan leren zwemmen. Voor ons is een kind watervrij als het zonder angst in speelse situaties geheel onder water durft en een aantal tellen zonder hulpmiddelen goed kan drijven op buik en rug.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.